Spider Web

Eenvoud als antwoord op complexiteit; logisch toch?!

In tijden waarin veel verandert en alles snel gaat, zien we mensen en organisaties worstelen met complexiteit. Dit betekent iets zowel op het gebied van persoonlijke ontwikkeling als op het gebied van team- en organisatieontwikkeling.

Wezenlijke onderwerpen die verdieping behoeven en om een nieuwe aanpak vragen. Wij doen niks liever dan mensen en organisaties begeleiden in dit proces. Omgaan met complexiteit aan de hand van eenvoudige en universele principes.

Onze aanpak: stap voor stap in het hier en nu

Voor ons begint de samenwerking altijd met een goed gesprek. Contact maken en samen achterhalen wat er leeft bij jou en/of in de organisatie. Ontspannen en van een afstand kijken naar de situatie. Zien, voelen en horen wat er aan de hand is om vervolgens gezamenlijk te bepalen wat een passende eerste stap is. Of niet. Je kunt hier bij denken aan een verdiepend vervolg gesprek, een aantal gesprekken met individuele medewerkers en/of een dialoog in groepsverband. Daarna bepalen we samen de volgende stap.

Na de afgelopen jaren in de weer te zijn geweest met het thema “verandering” op allerlei plekken hebben wij ontdekt dat je op 2 manieren naar de situatie kunt kijken, namelijk:

  1. Wat er anders moet (de opdracht / uitdaging);
  2. De zaken die eigenlijk nooit veranderen, en overal en altijd geldig zijn: de “universele principes”.

Het laatste zien wij nog maar weinig toegepast, gebruikt en benut worden. Juist deze universele principes gebruiken wij als uitgangspunt en passen wij toe als middel en kader voor persoonlijke-, team- en organisatieontwikkeling. Dit maakt de dingen niet alleen eenvoudiger maar ook duurzaam en toekomstbestendig. Dit betekent niet dat het perse makkelijk is. Het vraagt veel van het individu en de organisatie, maar zal uiteindelijk resulteren in meer organische zelfsturing.

We komen graag in gesprek om samen te bepalen hoe we de dingen voor jouw team of organisatie makkelijker kunnen maken.

Voorbeelden universele principes

  • Je weet nog niet alles als je van start gaat, dat kan ook helemaal niet;
  • Ontwikkeling gaat stap voor stap, non lineair en evolutionair;
  • Vertrouwen als basis (ook in samenwerking);
  • Werken vanuit verbinding, diversiteit & heelheid;
  • We doen de goeie dingen in het moment;
  • Etc.

Voor jou als individu

Ontwikkeling & groei op persoonlijk vlak gaat over (jouw) waarheid vinden en daar naar leven. Inzicht krijgen, loslaten en leven op basis van universele principes. Doe waar je goed in bent en waar jij warm voor loopt. Dan ben je al een heel eind op weg!

We bieden diverse programma’s en activiteiten aan zoals workshops, (online) trainingen, meerdaagse programma’s en persoonlijke begeleiding, coaching en sparring.

Klik hier voor meer info…

Voor jullie als team / organisatie

Wij helpen organisaties en hun mensen bij het samen vormgeven van de juiste context en voorwaarden om een positief antwoord te bieden aan de complexe realiteit van vandaag de dag.

Wij werken niet vanuit een statisch model maar baseren ons op onze eigen ervaring, intuïtie, universele principes en de realiteit die we aantreffen. Alles begint met een goed gesprek.

Klik hier voor meer info…

Wil jij graag kennismaken met en/of meer informatie over BVOG?