Over Sebastiaan

Sebastiaan van der Valk

Levenscoach | Persoonlijke ontwikkeling | Bewustzijn

Vanaf jongs af aan ben ik bezig met zingevingsvraagstukken. Vragen als: Waarom bestaan we? Wat is de zin van het leven? Wie ben ik als persoon? Alles wilde ik weten en alles wilde ik tot in detail analyseren en kunnen uitleggen. En die zingevingsvragen had ik niet zo af en toe. Nee, die bleven me bezighouden. Honderden boeken en vele workshops en opleidingen heb ik gevolgd en toch kwam ik niet tot een antwoord waar ik tevreden mee was. Ik was onrustig, zat steeds meer in mijn hoofd en op zijn zachts gezegd was ik niet heel happy met ‘mezelf’.

Op een gegeven moment kwam ik er achter dat ik antwoorden zocht buiten mijzelf. Ik wilde dat iemand anders antwoorden aandroeg waar ik iets mee zou kunnen. Waarom had ik nooit naar binnen gekeken? Een eyeopener die er voor zorgde dat ik niet meer buiten mijzelf ging zoeken, maar juist de weg naar binnen ben gaan volgen. Ik heb mezelf vragen gesteld als ‘Wie ben ik’? In essentie, wie ben ik dan? Ik ben meer gaan ‘voelen’ en meer gaan ‘Zijn’ i.p.v. analyseren en ‘doen’. Stilstaan i.p.v. bewegen.

En zo kwam langzaamaan bewustzijn en innerlijke rust mijn leven binnen. Of ja, eigenlijk was het er allang, maar dat wist ik toen nog niet. Het was bedekt.  De mens is in essentie bewustzijn, onderzoek het voor jezelf! Neem niks van mij aan, onderzoek zelf.

Met bovenstaande thema’s en onderwerpen ben ik dagelijks graag bezig en daar kan ik ook andere bij helpen en ondersteunen. Het fascineert en vervult me.

Kan ik jou dan verder helpen? Stappen laten zetten? Nee, dat doe je zelf. Soms kan het wel fijn om iemand te hebben om mee te praten of sparren om zo tot nieuwe inzichten te komen. Maar je moet het zelf doen. Of ja, eigenlijk hoef je helemaal niks te doen, je bent er allang, maar mogelijk zie je dat nog niet. Ik heb geen stappenplan, route kaart of handleiding voor je. Ik neem wel graag de tijd om samen, in de vorm van een coachsessie, met je te zitten en/of samen een wandeling te maken. Samen op pad en samen ontdekken wat voor jouw werkt. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

Hier vind je mijn volledige profiel, CV en referenties.

Sebastiaan van der Valk
Coach Oss

Wie of wat is degene die gedachten en gevoelens heeft? Dat is wat je in essentie bent. – Sebastiaan