De missie van Bureau voor Ontwikkeling & Groei

In tijden waarin veel verandert en alles snel gaat, zien we mensen worstelen met deze complexiteit. Zowel op het gebied van persoonlijke ontwikkeling als persoonlijk leiderschap.

Wezenlijke onderwerpen die verdieping behoeven en om een bewuste en gedegen aanpak vragen. Het is de missie van Bureau voor Ontwikkeling & Groei (BVOG) om mensen bij te staan in dit proces.

Sebastiaan van der Valk
Oprichter en Partner in Ontwikkeling & Groei

Waar ik in geloof!

(1) Mogelijkheden om te verbeteren zitten allemaal al in je. Je moet ze alleen weten aan te spreken.

(2) Tijd nemen om stil te staan, levert ruimte op om te versnellen / verbeteren.

(3) Iedereen ontwikkelt, loopt tegen dingen aan en kan soms even iemand buiten zichzelf nodig hebben om stapjes te zetten. Neem liever vandaag dan morgen contact op met iemand waar jij mee samen wilt werken!

Mijn ervaring

Mijn enthousiasme, kritische en oplossingsgerichte houding zorgen voor verandering en verbetering. Als (individuele & team)coach en procesbegeleider ben ik verantwoordelijk geweest voor het begeleiden van diverse (verander)projecten.

 • Werkervaring: Vanaf 2010 ervaring als (individuele & team)coach, procesbegeleider en adviseur op het gebied van veranderingen en organisatieontwikkeling. Sinds 2013 met name als teamcoach en coach voor individuen. Voor het volledige profiel, CV en referenties van Sebastiaan klik hier voor zijn LinkedIn.;
 • Kenmerken van Sebastiaan: luistert goed, stelt scherpe vragen, onderzoeken, onconventioneel, houdt overzicht, sensitief, kritisch, gevat, ondernemend, vernieuwend,  mensenmens, werkt met humor en filosofisch ingesteld.

Afgeronde opleidingen

 • Business NLP Master Practitioner (2018)
 • Business NLP Practitioner (2017)
 • Diverse masterclasses / dag workshops: transformatie & flow;
 • Strategic Management (MSc, Universiteit van Tilburg, 2008)
 • Commerciële Economie – (BSc, HAN Nijmegen, 2006);

Mathijs van Schijndel
Partner in Ontwikkeling & Groei

Mathijs van Schijndel

Mathijs is van achtergrond jurist en bedrijfskundige en heeft de afgelopen jaren zowel in inhoudelijke als managende/coachende rollen gewerkt, in Nederland en internationaal. Hij heeft zich verdiept en bekwaamd in organisatiethema’s als innovatie, cultuurvraagstukken, Holacracy en werkgeluk. Verbindingen leggen met jezelf en anderen is hierbij altijd de basis, de mens staat centraal. Van daaruit kun je samen bepalen wat er nu echt nodig is om in beweging te komen en te blijven.

Door de jaren heeft Mathijs ontdekt dat het effectief leiden van anderen en (verander) processen altijd begint bij jezelf vanuit persoonlijk leiderschap, zodat je échte gesprekken met elkaar kunt voeren en sterke relaties kunt bouwen. De basis voor samen werken aan het behalen van resultaat is voor Mathijs dus altijd persoonlijk leiderschap, dialoog en verbinding. Los van het resultaat is dat meestal ook nog eens hartstikke leuk, goed voor de moraal, ga je met een voldaan gevoel door het leven en word je dus een gelukkiger mens. Voor Mathijs’ volledige profiel, CV en referenties klik hier voor zijn LinkedIn.

 • Mathijs houdt van: afwisseling, diversiteit, groepen mensen helpen een volwassen en samenwerkend geheel te vormen, grappen en grollen en het maken van verre reizen.
 • Mathijs heeft een hekel aan: Goeroes die modellen of methoden presenteren als “de oplossing” of “de waarheid” (die is namelijk overal en steeds weer anders). En aan dikke rapporten die in een la belanden (zelfs als ze duur betaald zijn en hij van dat geld een verre reis zou kunnen maken). Het zijn mensen die het verschil maken niet het papier.
 • Kenmerken Mathijs: energiek, gedreven, positief, motiverend, een tikje brutaal, direct, eerlijk, sensitief, ziet wie je bent, concreet maken en doen.

Afgeronde opleidingen

 • Werkgelukdeskundige (Erasmus Universiteit/Fontys Hogeschool, 2018)
 • Master in Global Management (MSc. Antwerp Management School, 2014)
 • Innovatie Management en International Marketing (Harvard University, 2011)
 • Ondernemingsrecht (Mr. / LLM, Universiteit Utrecht, 2011)
 • Diverse cursussen en opleidingen m.b.t. persoonlijk leiderschap, verandering, transitie en coaching (2013 – nu)