Informatie voor verwijzers

Informatie voor verwijzers

Huisarts / praktijkondersteuner GGZ / Psycholoog

Bent u als huisarts, praktijkondersteuner (ggz), psycholoog op zoek naar een goede plek voor uw cliënt / patiënt?

Ik werk reeds 8 jaar fulltime voor mensen die veranderingen willen aanbrengen in hun leven. Mensen die intrinsiek gemotiveerd zijn om te werken aan de belemmerende patronen die zich afspelen in hun leven. Deze mensen ervaren veelal onrust, zitten veel in hun hoofd (piekeren), kunnen moeilijk zaken accepteren of loslaten en hebben in meer of mindere mate zingevingsvragen.

De mensen die ik de afgelopen jaren heb mogen begeleiden, ervaren meer persoonlijke veerkracht en psychologische flexibiliteit. Zij kunnen omgaan met de problemen die het leven met zich mee kan brengen en zij gaan tegelijkertijd ook op pad om doelen en dromen te verwezenlijken.

Welke problematiek?

Mijn ervaring en kennis komen het best tot zijn recht bij mensen die ondersteuning nodig hebben bij de volgende hulpvragen:

 • Depressieve gevoelens en/of somberheid
 • Onrustig hoofd, piekeren en chaos
 • (Bijna) burnout problematiek / stress
 • Loslaten van controledrang / acceptatie
 • Patronen en belemmeringen doorbreken
 • Zingevingsvraagstukken

Methodieken

Ik maak gebruik van de volgende methodieken / behandelmethodes:

Acceptance & Commitment Therapy (ACT): helpt bij het vergroten van psychologische flexibiliteit. ACT helpt je om op een milde en luchtige manier om te gaan met je gedachten, gevoelens en omstandigheden, terwijl je tegelijkertijd ook op pad gaat om je doelen, waarden en dromen te verwezenlijken. Meer info: https://www.bvog.nl/act-coach-oss/

Neuro Linguistisch Programmeren (NLP): Vergroten persoonlijke veerkracht en flexibiliteit. Inzichten verkrijgen over jezelf waardoor je anders om kunt gaan met zaken die jou bezig houden. Zeker niet alleen met het hoofd, maar ook door middel van ervaringsgerichte oefeningen. Meer info: https://www.bvog.nl/nlp-coach-oss/

Waarom doorverwijzen?

Waarom zou ik patiënten / cliënten doorverwijzen naar Sebastiaan?:

 • De stap naar een psycholoog is te groot voor de patiënt / cliënt;
 • De behandeling van de patiënt / cliënt is afgerond, maar het resultaat van de behandeling zou versterkt worden door een aantal extra coachsessies;
 • Betere integratie van de gedragsverandering(en), in het kader van terugvalpreventie;
 • Patiënt / cliënt is gemotiveerd om met zijn / haar hulpvraag en klachten aan de slag te gaan, echter de wachtlijst in de praktijk loopt (momenteel) te ver op;
 • De patiënt /cliënt is eerder bij een psycholoog / praktijkondersteuner GGZ geweest, maar dit heeft niet de gewenste resultaten opgeleverd.

Begeleidingsstijl

Ik werk graag met en voor mensen. Er gaat niks boven echt contact en echte verbinding.

 • Laagdrempelig en toegankelijk;
 • Mens- en oplossingsgericht, niet cliënt- en problematiekgericht;
 • Gelijkwaardigheid is voor mij essentieel en een basisvoorwaarde voor echt contact;
 • Ervaringsgericht : niet alleen praten over problemen en belemmeringen, maar juist ook ervaren en voelen. Een balans tussen hoofd, hart en buik;
 • Humor, down to earth en laagdrempelig zijn drie van mij belangrijkste eigenschappen.
Sebastiaan van der Valk

SEBASTIAAN VAN DER VALK MSc
Coach voor meer persoonlijke veerkracht en psychologische flexibiliteit

Bent u als huisarts, praktijkondersteuner (ggz), psycholoog op zoek naar een goede plek voor uw cliënt / patiënt? Of heeft u behoefte aan een kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en dan spreken we elkaar binnenkort!

Contactformulier

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Over Sebastiaan

“Het plezierigste bij Sebastiaan vind ik dat je merkt dat hij het doel heeft om je echt te helpen. Hij luistert heel goed, en wist mij precies daar te openen waar ik mezelf even uit het zicht was verloren.”

 “Sebastiaan ziet talent, maar durft ook kritische vragen te stellen. Verder heeft hij oog voor de individu en neemt de ruimte die nodig is voor diegene. Zijn persoonlijke aanpak maakt Sebastiaan zeer toegankelijk en een prettige coach. Aanrader!”

 “Sebastiaan is een enthousiaste respectvolle coach. Met een warme, rustige, doch zeer professionele uitstraling en is ontspannen in omgang. Je voelt je zeer snel op je gemak bij hem.”