Individuele coaching

Individuele coaching: tijd voor jouw Ontwikkeling & Groei

Gebaseerd op onze ervaring zijn (bijna) alle coachvragen terug te leiden tot 3 hoofdthema’s: ‘Wie ben ik?’, ‘Wat wil ik?’ en ‘Hoe kom ik daar?’. Daarom kijken wij samen bij een individueel traject welke thema’s voor jou aan de orde en van belang zijn. Waar wil jij aan werken? Wat wil jij ontwikkelen? Op welk gebied wil jij groeien?

Onze visie op Individuele coaching

We leven in een wereld waarin veel verandert en waarin veel gaande is. Veranderingen komen steeds sneller op ons af en hebben een steeds grotere invloed op mensen en organisaties. De term Vuca World beschrijft onze huidige wereld op een mooie manier: snel veranderend, onzeker, complex en dubbelzinnig.

Om hier als mens goed mee om te kunnen gaan is het van belang jezelf goed te kennen en een visie met betrekking tot wat jij wilt bereiken te hebben. We zien dat drie kernvragen hierin van essentieel belang zijn om te beantwoorden voor jezelf:

 1. Wie ben ik?
 2. Wat wil ik?
 3. Hoe kom ik daar?

Een goed antwoord op de vraag ‘Wie ben ik?’ zorgt voor houvast en stabiliteit in je (werkende) leven. Het biedt je iets waar je op terug kunt vallen. Het zegt iets over wat jouw kwaliteiten, vaardigheden, waarden en ontwikkelpunten zijn.

Het antwoord op de vraag ‘Wat wil ik?’, geeft richting, visie en focus. Het zorgt voor een stip op de horizon waar jij naar toe wilt werken. Het geeft inzicht in jouw dromen en doelen in jouw carrière of privé leven.

Een antwoord op de vraag ‘Hoe kom ik daar?’ haalt jouw stip op de horizon dichtbij en zorgt ervoor dat je elke dag kleine stapjes kunt zetten om jouw doel ook daadwerkelijk te bereiken. Het geeft inzicht in welke stappen je misschien nog wilt zetten in je leven.

Door middel van een individueel traject of de workshops wordt e.e.a. in gang gezet en een begin gemaakt aan een levenslange persoonlijke ontwikkeling en groei. Wij helpen je inzichten te verkrijgen, stellen vragen en geven oefeningen. Vervolgens is het aan jou om hier mee verder te gaan om resultaat te blijven zien. En…. Zodra je er mee aan de slag gaat, kun je niet meer terug.

Het is onze passie om jou, middels individuele coaching, te helpen bij het vinden en formuleren van antwoorden op bovenstaande drie vragen. Wij geloven, dat je hierdoor een fijner leven kunt leiden!

Team BVOG!

Veel voorkomende coachvragen

Hieronder een aantal van de veel voorkomende coachvragen waar klanten voor bij Bureau voor Ontwikkeling & Groei komen:

 • Ik wil graag meer werken vanuit mijn passie / betekenis geving
 • Ik wil een keuze maken m.b.t. mijn werk
 • Ik wil ontdekken wat ik leuk vind om te doen en wat ik minder leuk vind om te doen
 • Ik wil graag verder ontdekken wie ik ben als persoon: mijn sterke / zwakke kanten, mijn kernwaarden, mijn overtuigingen, mijn purpose / zingeving
 • Ik weet wel waar ik naartoe wil, alleen lukt het mij niet om daar te komen
 • Ik zit veel in mijn hoofd, maar wil meer mijn hart (mijn intuïtie en gevoel) inzetten en benutten
 • Ik loop vast in mijn carrière, wat wil ik nou echt?
 • Ik wil als ondernemer een volgende stap zetten, maar ik weet niet hoe?
 • Ik wil meer inzicht in mijn kwaliteiten en toegevoegde waarde als mens
 • Ik wil meer inzicht in wat ik wil met mijn leven. Mijn levensdoel en/of levensmissie.

Wie ben ik?

Stap 1: Inzicht krijgen in wie jij echt bent. Wat zijn jouw kwaliteiten, (kern)waarden, overtuigingen, manier van denken, mindset en dromen? Daarbij een goede verhouding tussen gevoel (hart) en verstand (hoofd).

Zodra je deze inzichten hebt, kun je bepalen WAT je wilt!

Wat wil ik?

Stap 2: Krijg inzicht in waar jij naar toe wilt. Wat is jouw missie, doel en stip op de horizon. Waar kom je vandaan en wat wil jij bereiken en bijdragen in deze wereld?

Zodra je weet WAT je wilt, kun je aandacht geven aan HOE je daar komt!

Hoe kom ik daar?

Stap 3: Jij weet inmiddels wie je bent en wat je wilt. Nu is het tijd om inzicht te krijgen in de weg die je gaat bewandelen. Keuzes maken, doelen stellen en aanpassingen maken in jouw levensstijl. En bovenal… DOEN! Uit je comfortzone stappen en gaan. En… Is er iets is dat je misschien weerhoudt? Zijn er nog mogelijke valkuilen?

Duur van een traject & investering

We helpen je inzichten te verkrijgen, stellen vragen en geven oefeningen. Vervolgens is het aan jou om hier mee verder te gaan om resultaat te blijven zien. De meerwaarde van een traject komt pas echt naar voren, als jij het zelf voortzet!

Per persoon varieert het aantal sessies dat nodig is om de gewenste resultaten te bereiken. Daarom wordt tijdens een intakegesprek samen gekeken hoe het traject er uit gaat zien: maatwerk dus! Over het algemeen wisselt het aantal sessies van 4 tot 7 keer. Gemiddeld 1,5 tot 2 uur per sessie. Prijs is €150,- per sessie (incl. btw voor particulieren en excl. btw voor bedrijven). Tijdens het intake gesprek zullen wij een trajectvoorstel maken afhankelijk van wensen en behoeften.