Experiment voor Persoonlijk leiderschap (VOL!!!)

Waarom dit experiment voor Persoonlijk Leiderschap?

Persoonlijk leiderschapHet idee voor dit experiment is ontstaan nadat wij zelf een aantal keren zonder verwachting of kader vooraf aan het brainstormen zijn geslagen over het thema ‘waar draait het nu voor ons écht om?’ en ‘wat is geluk voor ons?’.

Wij ontdekten dat er iets interessants gebeurde als we maar lang genoeg aan onszelf door bleven vragen ‘Waarom dan?’ en onze neiging om in de actiestand te gaan uit te stellen.

Inzichten, wilde ideeën, eureka-momentjes en high-five’s volgden. Wij zijn heel benieuwd of we dit ook kunnen bereiken als we de omvang van de groep wat uitbreiden en in verbinding met elkaar het collectieve potentieel benutten.

We willen een setting creëren waarin we het groepsproces centraal stellen om te ontdekken waar het voor jou, jouw bedrijf, jouw leven, je ambities en vanuit je diepste wensen nu eigenlijk echt om draait (of zou kunnen draaien). Onze bedoeling is om ruimte te creëren om op een diepere manier met elkaar te verbinden en vormvrij aandacht te geven aan de vraag ‘waar gaat het nu echt om?, wat is geluk voor ons? en wat zijn onze dromen?’

Wat gaan we doen?

Wij hebben ons voor dit experiment onder andere laten inspireren door personen als Jan Bommerez, Kyle Cease, Paul de Blot en het boek “The top 5 regrets of the dying”. In de inleiding zullen we dan ook aandacht besteden aan de inzichten die we hieruit hebben opgedaan en ook het proces dat wij zelf hebben doorlopen voorafgaand aan het bedenken van dit experiment. Daarna volgt er een individuele oefening met de bedoeling om vanuit een stukje afstand de diepte in te duiken t.a.v. het thema. De opgedane inzichten en energie zullen we later gebruiken om een dialoog te starten en elkaar te inspireren, met de bedoeling om hier persoonlijk iets uit te halen. We zullen het gesprek bewust en uitdrukkelijk terug leiden naar die vraag, en ons niet richten op wat dit dan betekent. Het laatste deel van de sessie gaat vervolgens over het individueel integreren en delen van de te zetten stappen volgend op de sessie.

Wij zullen dit proces begeleiden en ons uiterste best doen zo lang mogelijk samen bij de “Why” vraag te blijven stilstaan. Wij geloven er namelijk in dat zelfbewustzijn de basis is voor een betekenisvol leven vol potentieel. Het idee voor ons is om te kijken of dit experiment werkt, zodat we het later ook kunnen gaan doen met anderen. Gebeurt er iets waardevols als je dit thema oppakt in groepsverband ten opzichte van het brainstormen als individu of met zijn tweeën? En wat betekent dit dan? Kortom; kunnen we samen stappen zetten door elkaars inzichten en ervaringen te bundelen? Bewustzijn komt uit jezelf en hier samen aan werken is mooier en krachtiger. Althans, dat is de hypothese.

Beoogde resultaat: persoonlijk leiderschap verhogen

We willen een setting creëren waarin het proces zelf het resultaat is. Het mooiste resultaat zou inspiratie, creatie, het planten van een zaadje en het aanboren van het potentieel in de groep van deelnemers zijn. Wat gebeurt er dan met jou en wat betekent dit, neem je een nieuwe afslag? Wij zullen dit proces begeleiden en ons best doen zo lang mogelijk samen bij de “Why” vraag te blijven stilstaan. Mogelijk biedt dit inzichten voor nieuwe keuzes of richtingen. Uiteraard ontvangen wij graag feedback van de deelnemers om te bezien of we dit kunnen doorontwikkelen tot een concept voor anderen.

Praktische info

We verwachten van de deelnemers een open houding ten aanzien van het thema en de bereidheid om te onderzoeken waar het echt om draait. We werken in groepsverband, waarschijnlijk met personen die je nog nooit hebt ontmoet.

  • Datum: woensdag 4 juli
  • Tijdstip: 13:00 tot 17:00
  • Locatie: We gaan het bos in! (adres volgt na aanmelding)
  • Deelname is gratis
  • Begeleid door: Mathijs van Schijndel en Sebastiaan van der Valk
  • Maximaal 8 mensen incl. onszelf

Zin om deel te nemen aan dit experiment in het bos?

Persoonlijk Leiderschap