5 boeken die een andere kijk op het leven geven (3-5min.)

5 boeken die een andere kijk op het leven geven

Soms heb je van die boeken die je kijk op het leven veranderen, die je anders laten kijken. Dit zijn 5 boeken die je op een andere manier naar hetzelfde (het leven) laten kijken. Tijdens gesprekken met mensen die ik coach deel ik met enige regelmaat boeken. Thema’s: bewustzijn, zin van het bestaan, innerlijke vrijheid, waarheid en verlichting.

Hieronder deel ik met jou een vijftal boeken die je wat mij betreft gelezen moet hebben. Je zou kunnen zeggen dat ze jouw kijk op het leven positief kunnen beïnvloeden en dat ze werkelijk voor persoonlijke transformatie kunnen zorgen.

De boeken hebben niet als doel om snel gelezen te worden, maar meer om een aantal bladzijdes per keer te lezen. Leg het boek even weg en laat de inhoud op je inwerken. Veelal hebben de boeken dezelfde boodschap, echter net op een andere manier verteld of benaderd.

5 boeken die je leven kunnen veranderen

  1. De kracht van het Nu – Eckhart Tolle

Wat mij betreft met stip op nummer één.  Eckhart Tolle beschrijft in zijn boek dat er maar één moment werkelijk toe doet en dat is het Nu. Om de kracht van het Nu volledig te ervaren dien je je bewust te zijn van het ego. Belangrijke boodschap hierbij is dat we niet ons denken zijn. Maar wat dan wel? Datgene dat zich bewust is van de gedachte. In het nu wordt innerlijke vrede gevonden in jezelf. Hierdoor worden zaken buiten onszelf op een andere manier (vaak minder) belangrijk voor ons. Eigenlijk doen zaken buiten jezelf er steeds minder toe omdat je simpelweg vrede ervaart binnenin. Een echte aanrader!

  1. De Tao van Poeh – Benjamin Hoff

Winnie de Poeh leeft de ‘Tao te Ching’, het oude wijsheden boek dat in essentie gaat over hoe het leven in elkaar zit. De twee hoofdthema’s zijn het volgen van ‘De weg’ (de natuurlijke stroom van het leven) en ‘Wu Wei’ (doen door niet te doen, of spontaan handelen wanneer nodig). Aan de hand van anekdotes en verhalen van Winnie de Poeh en zijn vriendjes wordt in dit boek verder vorm- en inhoud gegeven.

  1. De ontdekking van het nu – Erik van Zuydam

Dit boek gaat over de mogelijkheid om te stoppen met al het streven en zoeken naar geluk, om controlezucht en zorgen over de toekomst te laten varen en je te laten dragen door het moment. Een boek geïnspireerd op het de inzichten van Eckhart Tolle. Net op een andere manier aangevlogen en opgeschreven zodat hetzelfde toch op een andere manier binnen komt. In het verlengde van de Tao te Ching, niet worstelen met de stroom van het leven.

  1. Spirituele verlichting? Vergeet het maar! – Jed McKenna

Op een geheel eigen manier schrijft Jed McKenna over de zin en onzin van (spirituele) verlichting. Zonder omwegen gaat hij direct naar de kern en rekent hij af met heel veel gezweef en opgeleukt gedachtegoed en/of spirituele trends. Veel humor en nuchterheid zorgen ervoor dat het lekker makkelijk en luchtig leest. Verlichting blijkt weinig te maken te hebben met wat de meeste mensen denken. En het is zeker niet zweverig of spiritueel. Er zijn al vele miljoenen van zijn boeken verkocht!

  1. Verlichting voor luie mensen – Paul Smit

Klein, simpel en begrijpbaar. Dit kleine boekje is een aanrader vanwege zijn eenvoud en kleine formaat. Volgens Paul Smit is er niets wat je hoeft te doen. Je hoeft geen techniek te leren, je hoeft niet te mediteren, je hoeft er niet voor naar India, je hoeft niet vegetarisch te eten en je hoeft niet eens op je ademhaling te letten! Al je de inzichten eenmaal hebt, kun je het boekje weggooien. Lezen wat mij betreft!

Ik wens je veel plezier met lezen en mocht je er eens over sparren of wil je en situatie in jouw leven bespreken, neem dan contact op!