100 dagen mediteren

100 dagen mediteren

1 uur per dag mediteren gestart op 14 april 2021!

Video’s tot en met vandaag!

Aantal dagen bezig

22

Een aantal dagen terug werd ik wakker met het idee om 100 dagen achter elkaar 1 uur per dag te gaan mediteren. Een idee dat ik eerder heb gehad, maar niet wilde of durfde uit te voeren. En nu ga ik het wel doen! Naast de 1 uur per dag mediteren, ga ik tevens na elk uur mijn bevindingen en ervaringen vastleggen op camera en met jullie delen. Als stok achter de deur, maar ook om dat ik nieuwsgierig ben wat er gaat gebeuren.

Ik heb verder geen doel en wil ook niet perse iets bereiken behalve dat ik nieuwsgierig ben naar de inzichten.

Mediteren is niet nieuw voor me. Enkele jaren geleden heb ik ook langere tijd elke ochtend 15 tot 30 minuten gemediteerd. Dat bracht me veel: rust, mildheid, kalmte, verbinding met mezelf. Daarnaast heb ik het mediteren gewoon als erg prettig ervaren. Tegenwoordig doe ik het ongeveer 1 a 2 keer in de week, soms alleen soms samen met mensen die ik coach of begeleid. Daarnaast doe ik bepaalde routine handelingen door de dag heen veel bewuster en ben ik daar meer bij aanwezig.

Waarom deel ik dit?

  • Om zelf uit mijn comfortzone te gaan: video’s opnemen, persoonlijke inzichten delen en ‘niet weten’ waar dit heen gaat;
  • Zodat jij ‘live’ kunt volgen wat er gebeurt met iemand die 100 dagen lang mediteert :);
  • Ter inspiratie: mogelijk inspireert het jou of iemand anders om ook te werken aan je eigen ontwikkeling en groei.
Voel je van harte uitgenodigd om mee te kijken, te reageren of om zelf ook mee te doen!