100 dagen mediteren

100 dagen mediteren

Experiment: 1 uur per dag mediteren

Alle video’s van het experiment

Het experiment is voorbij!

Het experiment is afgelopen

Na 72 dagen een uur per dag mediteren is het experiment afgelopen.

De belangrijkste reden om te stoppen met het opnemen van filmpjes is dat er geen nieuwe inzichten ontstaan tijdens het mediteren. Ik zit nu simpel weg een uur lang in stilte en ben me bewust van het feit dat ik bewust ben. Los van het feit dat dit prettig is, komen gedachten, gevoelens en emoties nog wel eens langs, maar er zijn geen noemenswaardige inzichten meer die ik kan delen.

In het laatste filmpje, dat je op deze pagina vindt, deel ik mijn grootste inzichten van de afgelopen 72 dagen. Kort samengevat zijn dit mijn grootste inzichten:

  • Ik ben me door de dag heen nog veel bewuster van gedachten, gevoelens en emoties geworden;
  • BewustZijn door de dag heen is voor mij waardevoller dan een uur per dag in een stille ruimte alleen op een stoel zitten;
  • Ik ben tijdens de dagelijkse bezigheden veel meer verbonden met mijn innerlijk lichaam waardoor ik me meer verbonden voel met alles om me heen;
  • Ik ervaar meer innerlijke rust, vrijheid en mildheid naar mezelf, naar anderen en naar situaties die simpelweg gebeuren;

Mocht je meer willen horen, in het filmpje wijd ik verder uit op bovenstaande punten.En bekijk gerust ook 1 van de andere 72 filmpjes.

Hier stopt het dus! Ik blijf me bewust van bewustzijn (mediteren), maar dan waarschijnlijk meer door de dag heen, i.p.v. een uur te gaan zitten op een stoel.

Tot zo ver dit experiment, het was leuk om te doen!

Hartelijke groet, Sebastiaan

Hoe het begon: dag 1

Een aantal dagen terug werd ik wakker met het idee om 100 dagen achter elkaar 1 uur per dag te gaan mediteren. Een idee dat ik eerder heb gehad, maar niet wilde of durfde uit te voeren. En nu ga ik het wel doen! Naast de 1 uur per dag mediteren, ga ik tevens na elk uur mijn bevindingen en ervaringen vastleggen op camera en met jullie delen. Als stok achter de deur, maar ook om dat ik nieuwsgierig ben wat er gaat gebeuren.

Ik heb verder geen doel en wil ook niet perse iets bereiken behalve dat ik nieuwsgierig ben naar de inzichten.

Mediteren is niet nieuw voor me. Enkele jaren geleden heb ik ook langere tijd elke ochtend 15 tot 30 minuten gemediteerd. Dat bracht me veel: rust, mildheid, kalmte, verbinding met mezelf. Daarnaast heb ik het mediteren gewoon als erg prettig ervaren. Tegenwoordig doe ik het ongeveer 1 a 2 keer in de week, soms alleen soms samen met mensen die ik coach of begeleid. Daarnaast doe ik bepaalde routine handelingen door de dag heen veel bewuster en ben ik daar meer bij aanwezig.

Waarom deel ik dit?

  • Om zelf uit mijn comfortzone te gaan: video’s opnemen, persoonlijke inzichten delen en ‘niet weten’ waar dit heen gaat;
  • Zodat jij ‘live’ kunt volgen wat er gebeurt met iemand die 100 dagen lang mediteert :);
  • Ter inspiratie: mogelijk inspireert het jou of iemand anders om ook te werken aan je eigen ontwikkeling en groei.
Voel je van harte uitgenodigd om mee te kijken, te reageren of om zelf ook mee te doen!